недеља, 8. септембар 2013.

Moji dekupažčići broj 2...

divno iznenađenje, ali i veliki podsticaj za ''novog'' dekupažistu, poklon od drage Fikrete :*

Nakon mog  prvog posta o dekupažu,
moja dekupaž  kreativna ''faza'' se nastavila ili bolje reći, nadograđivala i ovog meseca kroz  radionice u Edukativno-kreativnom centru,  i plod tog mog rada podeliću sa vama.
Ono što je divno s tim u vezi je da su neke stvarčice koje sam napravila našle svoje ''mesto'' pod mojim krovom, tj. svoju namenu.




ova dekupažirana saksijica (dekupaž na zemljanim posudama),
 je našla mesto u mom kupatilu, nekako je bilo logično s obzirim na sve one ribice, zvezdice, a i kupatilo nam je ''plavo'', tako da sam joj smislila ''ulogu'' da okuplja turpije i lakove za nokte koje trenutno koristim najčešće.



Zatim je nastala jedna ''romantična'' kutijica
 primenom dekupaža  na drvetu (antika - starinski izgled predmeta dvokomponentnim lakom).





Njena namena je u startu bila za neke dekupažirane i sitne broševe, i tako je i ostalo.







Zatim je ''metodom sveće'' (starinski izgled predmeta pomoću voska) dekupažirana jedna drvena posudica, koja još nije dobila tačan zadatak, ali se zna da će ''živeti''  u mojoj spavaćoj sobi. 








i za kraj ovog dekupaž javljanja
jedan moj nazovi ''izum''  za koji je kriv moj ''Mesec u Devici'' :D
Godinama posedujem  jednu tablu od plute, kojoj je osnovna namena da se na nju lepe poruke i ostavljaju drugima da čitaju , međutim, mi nemamo vremena ili živaca za to, tek nikada je nismo koristili, a meni je bilo žao da je bacim.
I tako naša ''baba-devojka'' dočeka dan svoje ''udaje'' ;)
Došla sam na ideju da primenim dekupaž ''salvetnu'' tehniku na pluti. Iako tako nešto nisam videla, bilo mi je logično da može i na tom materijalu. Prvo sam prefarbala tablu akrilnom belom bojom u tri sloja, pa sam onda lepila salvete, sklapala delove, potom je prelakirala i onda ukucala maleni ''čiviluk''  na vrh, a potom je okačila u sobi gde mi stoje ''ženska čudesa do nebesa'' :))

 Dekupaž čiviluk-daska je pravljena namenski za moje dugačke ''perlaste''ogrice za koje dosad nisam imala adekvatno prostorno rešenje. Ogrlice su se u velikoj kutiji  mrsile, i nikako mi nisu bile pregledne. Ovim sam postigla obostrano zadovoljstvo: one se osećaju kao da su u izlogu, a ja uživam u preglednosti dela mog nakita.



rešenje za odlaganje ogrlica

dekupaž na pluti

dekupažirani držač mojih  ogrica u ljubavi sa kutijicom za broševe :D

5 коментара:

  1. Izem ti Mesec u Devici :))
    Divna mi je ona kutija sa ruzama <3 ja dekupazirala kutije "za na orman" i tu stala. Ceka se hladnije vreme :)

    ОдговориИзбриши
  2. Fantastičnoooo! Ja volim kutijice, pa mi je ova tvoja baš sjela, iako su i drugi radovi super. Nadam se da ćeš nastaviti sa ovim hobijem :)
    Hvala za početak posta, bilo mi je zadovoljstvo da to uradim.

    ОдговориИзбриши
  3. Odlični radovi, baš se imaš čime pohvaliti.
    Bravo!

    ОдговориИзбриши