петак, 26. јул 2013.

Ičmeler - moj foto putopis...




Gradić Ičmeler, smešten je na 8 km od Marmarisa (o kome sam ovde pisala), kada idete obalom prema Dači.
Mali, sladak grad, okupan suncem skoro ceo dan, a opet i okružen brdima i planinama koje donose osvežavajuću klimu i malo hladniju vodu, u odnosu na Alanju ili Antaliju, jer ima izvora slatke vode koji se ovde ulivaju u more. Zbog toga je voda besprekorno čista, baš kao i celo mesto koje brižljivo neguje cveće na svakom raspoloživom prostoru. Palme, hibiskusi, lijandri,  posađeni po celom gradu šire divne mirise. Kroz Ičmeler prolazi mali plovni kanal sa šarenim ukotvljenim čamcima mami uzdahe i tera turiste da pređu svaki mostić i da se neprestano slikaju. Oko kanala se nalaze restorani i druga mesta za uživanje a romantični  mostići kojima se prelazi sa jedne strane na drugu i  lampioni posebno noću daju ovom mestu neku posebnu romantičnu draž. 
Ičmeler  je savršeno mesto za odmor porodicama sa malom decom i ljudima koji ne žele buku, gužvu, i traže zaborav od svoje ''betonske'' svakodnevice . Dakle, Ičmeler je sve suprotno od Marmarisa, a odmah kraj njega, tako da možete i paralelno uživati u oba grada koje povezuju redovne dolmuš linije ili taxi brodići.
Prednost Ičmelera u odnosu na Marmaris, su lepše, peskovitije plaže, manja gužva,  nedostatak Ičmelera bi bio za one koji bi da šetaju gradom, šopinguju, odlaze u noćni provod, pa čak i veće kupovine u marketu, sve to ima u Marmarisu, dok u Ičmeleru nema čak ni klasične brze hrane. 
I ovde kao i u Marmarisu, najbrojniji su turisti iz Velike Britanije, ali su ovde uglavnom ''porodični''.
Iz Ičmelera možete ići na brojna dnevna, noćna krstarenja, uglavnom svi ti polasci su iz luke Marmaris, a za turiste smeštene u Ičmeleru je ogranizovan prevoz koji ih pokupi i razveze do njihovih hotela.





























4 коментара:

  1. Prelepo je! Znam da ovde ne bih mogla da odsednem, treba mi ipak neka akcija, ali da odmorim mozak malo, to svakako... Uh, zamišljam kako pišem diplomski na jednoj onakvoj terasici kafića sa neverovatnim pogledom :D

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepo:) Hvala na ovakvim informacijama, posluzice svakako:)Divno mesto:)

    ОдговориИзбриши
  3. bila sam pre nekoliko godina, secam se kanalica...bilo nam je lepo, ali strasno toplo...posle toga nikada vise nisam isla u julu na more, hihihihi

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Tina, čitam ovaj post nakon što sam pojela fantastičnu italijansku pizzu, popila pola litra holandskog odličnog piva od 8,5° i sad mislim da sam u Turskoj! Vidjećemo ujutro :)

    ОдговориИзбриши