недеља, 7. октобар 2012.

Taras Loboda i žene u crvenom...





'' Nedavno objavljeno istraživanje pokazalo je da se muškarci povode za primalnim instinktima koji povezuju boju sa seksom, ali takođe toga nisu svesni.

Navodno , žene u crvenom će pre biti pozvane na izlazak od predstavnica lepšeg pola obučenih u neku drugu boju, tvrdi se u studiji urađenoj na Univerzitetu u Ročesteru.
Istraživanje je obuhvatilo 100 muškaraca, uglavnom fakultetski obrazovanih, kojima su pokazivane slike "osrednje privlačnih" žena.
Fotografije žena bile su oivičene crvenom, belom, sivom i zelenom bojom. Čak i kad je u pitanju bila ista žena na slikama različite boje, muškarci su ocenili da je ona oivičena crvenom privlačnija.
Druga serija fotografija prikazivala je žene u različitim majicama i opet su najprivlačnije bile one u crvenoj odeći. Ispitanici bi takođe potrošili duplo više novca na sastanak sa ženom, ukoliko ima na sebi crvenu odeću.
Uprkos rezultatima, muškarci su tvrdili da boja igra malu ulogu u njihovom izboru, što sugeriše da nisu bili svesni efekta koji na njih proizvodi crvena boja .Autori studije kažu da je ovakva reakcija muškaraca na crvenu boju verovatno rezultat biološkog instinkta. Oni su dokazali da su drugi primati naročito zainteresovani za ženke koje pocrvene. „Sa pragmatične tačke gledišta, žene bi trebalo dobro da paze koju će boju odabrati i razmisle o tome kakvu poruku šalju okolini. S druge strane, ma šta muškarci mislili o ženama, njihove preferencije i kriterijumi su naprosto – primitivni“, objašnjava Adam Pazda,socijalni psiholog ''.



Ja sam trenutno u nekoj 'opasno' crvenoj fazi , koja me 'uhvati' bar jednom godišnje , a ako sam je neke godine propustila , to sigurno nije bila moja godina ..
Uglavnom , tada moram da bojim po stanu ,obično su to zidovi ili fuge u crveno ili stavljam bordo-crvene kuhinjske elemente,stolice,a nekad se zadovoljim i tapetama u crvenoj ili bordoj boji, pošto su meni te dve boje,dve rodjene sestre iste krvi-crvene ...
Naravno, to se odrazi i na moj garderober- ove godine je crveni talas zahvatio jednu ešarpu,2 haljine, plišane crvene cipele , i koralno crveni lak za nokte , i stavljena je crvena  bordura u 'Žutoj ' sobi  za razmišljanje...
A sve ću apostrofirati i suočiti se sa tom strašću (manijom :) ovim postom o ženama u crvenom..
Tek, muškarci navodno nisu svesni učinka crvene boje, ali jedan jeste...
Njegovo ime je Taras Loboda..Njega nisam srela , ali jesam jednu njegovu damu u crvenom , u Pragu jeseni 2007...Ovako je to bilo..
Drugarica i ja smo te godine iznajmile stan u Pragu ,sa ciljem da što bolje upoznamo ovaj grad i neumorno smo tabanale ne zna se po koliko kilometara svaki dan(više od 10: ). Čisto sumnjam da je ostao neki deo grada koji nismo istražile i turistički apsolvirale .Epilog je da smo ga stvarno temeljno upoznale,i sada se savršeno sećam naziva nekih skromnih uličica u kojima sam ja nalazila svakakva čudesa, kao npr. Karmelitska ulica  na Malostranskim namjestima (što je meni mirisala  na karamele i čokolade ).
Ostale smo doživotno zaljubljene u taj grad ,njegovu umetničku dušu, i  posle Praga smo sve ostale metropole poredile sa njim , u korist Praga , naravno.
Eto, moglo bi se reći , pronašla sam se u Pragu i rado bih se tamo vratila da ostanem doživotno!
--





Beautiful


Lady Malbuner
Donna

Enigma

Ferize


Lela

Galina

Marianna



Lisa
Više o autoru na njegovom zvaničnom  sajtu http://www.tarasloboda.cz/gallery

6 коментара:

  1. I ti imas zutu sobu za razmisljanje :)
    sa Tarasom se srecem cesto i to u krajnje cudnim situacijama..Znas ono kad ti ruka sam krene prema nekoj ilustraciji ili casopisu jer je na naslovnoj nesto sto te privuklo..kad ono..:)
    Lela mi je uvek bila nekako najupecatljivija :)

    ОдговориИзбриши
  2. Prave Ruskinje je naslikao.Sa veliko svetlim ocima!!
    Mnogo mi se svidja rad, ne samo zato sto je ukrainac i rodjen u Kievu, nego ceo rad su lepe i tajanstvene zene!!

    ОдговориИзбриши
  3. Ah ti strastvena zeno...:)) I mene uhvati crveni talas barem jednom godisnje!:) Divni su portreti!! cmokici

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман27. мај 2013. 15:53

    Every weekend i used to pay a quick visit this
    web page, as i want enjoyment, since this this web site conations
    actually pleasant funny stuff too.

    my web site new cellulite treatment

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман1. јун 2013. 23:07

    Amagansett laser treatment rosacea

    Here is my blog :: Van Buren Point laser treatment rosacea

    ОдговориИзбриши