недеља, 8. март 2015.

Istraživanje regionalne blogosfere #Blogometar15





http://proceniweb.com/2015/blogometar15

Na svetu postoji između 350 miliona i pola milijarde blogova. Svakog dana bude objavljeno oko 3.000.000 blog postova. Svaki treći vebsajt je blog. Uzevši u obzir ove činjenice, veliki je uticaj koji blogeri mogu imati. Da li je i u našem regionu tako? Ne znamo, pretpostavljamo mnogo toga.  
Ja sam ovu istraživačku akciju "Kako ste, blogeri?" videla na blogu svoga brata  www.plagosus.net/blog, te sam anketu rado popunila i podelila sve kako je rečeno na sajtu u uputstvu.

Popunite istraživanje klikom na LINK.
Napišite blog post podrške (celi tekst možete kopirati i objaviti na svom blogu, baner, kao i ilustracije, možete preuzeti OVDE).
Podelite link do #Blogometar15 na mrežama klikom na ovaj LINK.
Ovim postom podržavam akciju anketiranja  blogera gde se sprovodi istraživanje na temu "Blogovanje - problemi, iskustva, poteškoće, benefit" itd. Ko želi da učestvuje, dobrodošao je. 
Tek kada se spoznaju problemi, može se krenuti u rešavanje istih na raznim nivoima.
Evo odlomka iz teksta:

 "Ne znamo šta blogere muči, zbog čega ne pišu češće, da li se osećaju sigurno da objave šta god žele, da li dobijaju podršku prijatelja i od koga trpe pritiske (ukoliko ih trpe), ne znamo koliko ima blogova, na kojim su platformama, da li su blogeri i blogerke upoznati sa svojim pravima, koliko često su ta njihova prava ugrožena... o blogerima i blogerkama pouzdano znamo manje nego o bilo kom drugom društvenom mediju. A dok nešto ne izmerimo, ne možemo ga ni razvijati. Dok ne saznamo kako smo, teško je blogosferu unaprediti do nivoa najznačajnijeg medija društvenog interneta što bi naša blogosfera sigurno mogla da bude!"



http://proceniweb.com/2015/blogometar15